Sistem de stocare de putere medie 15÷25 KW

Sistem de stocare de putere medie 15÷25 KW

Un sistem fotovoltaic care se amortizeaza rapid este unul care consuma toata energia produsa. Incearca calculatorul nostru de pret: https://bright-technology.ro/calculator-pv/

Sistem de stocare de putere medie 15÷25 KW

Sistemul de stocare in baterii litiu-fier fosfat (LiFePO4) se adreseaza utilizatorilor PV care vor sa acopere consumul propriu si in perioadele cand soarele a apus.

Acest sistem este util companiilor care au program de functionare uzual de 8-9 ore si apoi au un consum mai mic de energie pentru restul zilei, dar nu neglijabil.

Chiar daca este prosumator, costul energiei din PV, stocate in sistemul de baterie, este mai mic decat cel de la furnizorul local.

Bateriile LiFePO4 de la Huawei (LUNA2000 ) au garantie 10 ani si “Ciclu de incarcare/descare” declarat de producator 15 ani .

Un sistem de 15KWh Huawei LUNA2000 are curent maxim de descarcare 13.5A si o putere nominala de 4.5KW. Un cost mediu pe piata este de 40000lei pentru acest bateria de 15KWh cu BMS integrat. In aproximativ 7 ani ( la costul de 1 leu per KWh ) se amortizeaza aceasta ivestitie.

Huawei a lansat in 2024 invertoare hibrid ( cu suport de baterie ) trifazice cu puteri intre 12÷25 KW : SUN2000-12/15/17/20/25K-MB0. Aceste invertoare pot accepta 2 sisteme de Baterii Huawei LUNA2000. Limitarea apare la puterea maxima de incarcare a bateriilor: 25KW, deci se pot folosi Baterii cu energia totala inmagazinata de 30KWh.

Invertorul tip MB0 impreuna cu sistemul de 30KWh poate genera 9KW putere nominala, doar din baterii, in regim trifazic.

O schema de instalatie :

In acest sitem bateria de 30KWh asigura o autonomie de 12h la o putere consumata constant de 2KW sau in medie orara de 2KW, nedepasind 9KW instantaneu ( iluminat pe durata noptii, o centrala de incalzire, diferiti consumatori ).

Invertorul de 25KW poate inlocui un invertor din sistemul de panouri fotovoltaic existent, astfel se imbunatateste randamentul sistemului existent.

Justificarea instalării bateriilor într-un sistem fotovoltaic se bazează pe capacitatea lor de a stoca energie electrică produse de panourile solare pentru utilizare ulterioară când soarele nu iluminează direct. Astfel se reduce dependența față de rețeaua centralizată și oferă posibilitatea autonomiei energetice. Bateriile pot asigura un flux continuu al energiei necesară consumului domnestic sau industrial, chiar dacă condițiile meteo sunt nefavorabile sau noaptea

Pentru informatii suplimentare folositi btc.office@bright-eng.com sau 0758 029 168 (Razvan Chirica)

Energia solara reprezinta o sursa de energie in crestere, cu potential sa schimbe lumea.

Recomandări

Pompele fac schimbul de caldura in unitatea externa, in doua variante constructive: in apa sau in aer
Prosumatorii din Romania actuali si viitori care au sisteme de panouri fotovoltaice cu puteri instalate între 3 kW și 400 kW.

    Contactează-ne!

    Sau suna direct la 0756 099 058